logo
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
richard  
#1 Posted : Wednesday, September 18, 2019 2:52:50 AM(UTC)
richard

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 5/9/2019(UTC)
Posts: 20
Australia
Location: Sydney

Hi Paul,

A client of ours has run into a problem with field values not summing correctly in a PDF (Sample.pdf below). When run in Foxit this calculation is evaluating correctly (though also incorrectly in Chrome). The values they are using can be found at ibb.co/bzhmGNW (notice that the final sum at the bottom gives .04 instead of .09).

I've created a very simple PDF with the same field and calculation structure (Sum.pdf below) which is showing the same incorrect behaviour. I've also attached a PDF (Sum2) which is the same but formatted to 6 decimal points. If you enter values into here you can quickly see the problem in the third field. For example enter 11111.23 into the first two fields and the sum will be given as 22222.460937. That's a pretty big discrepancy. The error in rounding seems to get greater the more digits you enter (seemingly to the left of the decimal point, though there's no clear pattern). For example 11.23 gives 22.459999 and 1.23 gives 2.46.

I thought this might be a bug in the Pdfium code, but the PDF not working in Chrome suggests otherwise. In any case can you think of any way around this? We really need (usually monetary) sums working correctly in our PDFs.

Many thanks,

Richard

P.S. Is there anything you can do about attachments? They're not working at all for me and I'm struggling to get past your spam filter with links.

Sample.pdf - s000.tinyupload.com/?file_id=84331352561527319514
Sum.pdf - s000.tinyupload.com/?file_id=06434957259309126820
Sum2.pdf - s000.tinyupload.com/?file_id=15280977827824365449

Edited by user Wednesday, September 18, 2019 2:55:21 AM(UTC)  | Reason: Not specified

Paul Rayman  
#2 Posted : Sunday, October 6, 2019 8:02:19 PM(UTC)
Paul Rayman

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/5/2016(UTC)
Posts: 844

Thanks: 2 times
Was thanked: 103 time(s) in 101 post(s)
I added this issue to the bugtracker.
richard  
#3 Posted : Tuesday, November 12, 2019 6:04:45 PM(UTC)
richard

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 5/9/2019(UTC)
Posts: 20
Australia
Location: Sydney

Hi Paul,

Is there any time frame for when this will be looked at?

We have a lot of clients/forms experiencing this issue.

Regards,

Richard
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.